تهران، مرزداران، خیابان پاس فرهنگیان، پلاک 11
تهران، خ مرزداران، خ پاس فرهنگیان، پلاک 11
88277298 - 021 |09123833892
ساز غیر ایرانی

درامز

فهرست مطالب

ساز درامز

درامز یا درام که در زبان فارسی به معنای طبل است در زبان انگلیسی به معنی مجمو عه ای از طبلها و سنجهایی که روی پایه نصب میشود گفته میشود. این مجموعه از ساز معمولا در موسیقی جاز، راک، بلوز و پاپ کاربرد دارد.

برای به صدا درآوردن آن از ابزارهایی به نام استیک(چوب) و پدالهایی که در قسمت پایین ساز قرار دارد و با پا کنترل میشود استفاده میگردد و به نوازنده آن درامر میگویند.

درامز جزو سازهای کوبه ای محسوب میشود و به علت گستردگی انواع سازهای تکی در کنار هم از لحاظ نوازندگی بسیار پیچیده و گسترده میباشد. درامز کیتها گاهی اوقات تا ۳۰ قطعه هم میتواند افزایش پیدا کند و این امر به درامر این امکان را میدهد که ریتمهای بسیار پیچیده را هم با رنگ های صوتی متنوع اجرا بکند.

نوازنده های حرفه ای درامز از هر دو دست و هر دو پا برای نوازندگی استفاده میکنند و در آن واحد هر بخشی از اینها میتواند حرکات متفاوت از دیگری اجرا کند که واقعا کار بسیار سختس است و نیاز به تمرین بسیار زیادی دارد.

امروزه درام ستهای دیجیتالی(وی درام) هم در بازار عرضه شده است و این موضوع به علاقمندان کمک میکنند در محوطه های کوچکتر و بدون آنکه صدای ساز دیگران را اذیت بکند به تمرین بپردازند. طبیعتا درام ست ها جزو سازهای گرانقیمت محسوب میشوند و برای استفاده از آنها حتما باید یک اتاق آکوستیکشده(ضد انتقال صدا) داشته باشید. البته این موضوع در مورد سازهای الکترونیکی و دیجیتالی کمی راحت تر مینماید.

وجود درام در ارکسترهای پاپ و راک بسیار مهم است و حضورش میتواند به جذابیت هر چه بیشتر اجرای گروه های موسیقی کمک کند. متاسفانه آموزش و یادگیری درامز در ایران به علتهایی که در بالا به آن اشاره کردیم بسیار مهجور واقع شده است و تعداد بسیار اندکی میتوانند این ساز را به خوبی بنوازند و یا آموزش دهند.

اگر فرد جنجالی در میان دوستانتان هستید و عدم حضور شما در گروه دوستانتان فقدان محسوب میشود و ریتم جز لاینفک زندگی شماست، درامز میتواند بهترین انتخاب ممکن باشد. البته محل تمرین و هزینه بالا را فراموش نکنید.

 

حدود قیمتی درام ستها

دیجیتالی: از ۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان با بالا

آکوستیک: از ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ به بالا

ساز درامز

تاریخچه ساز درامز

پیش از شکل‌گیری درامز، طبل‌ها و سنج‌ها در ترکیب موسیقی نظامی و ارکسترال به صورت جداگانه توسط نوازندگان (پرکاشن) مختلف نواخته می‌شدند. در دهه‌ی ۱۸۴۰ میلادی، نوازندگان پرکاشن برای نواختن بیش از یک ساز در آن واحد شروع به آزمون و خطا در استفاده از پدال نمودند. اما این ابزار تا حدود ۷۵ سال پس از اولین استفاده به تولید انبوه نرسید. در دهه‌ی ۱۸۶۰ نوازندگان شروع به ترکیب طبل‌های مختلف در قالب یک درام‌ست نمودند.

دابل-درامینگ به انگلیسی (Double Drumming) به گونه‌ای ساخته شده بود که نوازنده را میتوانست به وسیله چوبک به نواختن طبل اقدام نماید و سنج‌ها با کوبش پا بر پدال بنوازد. با این رویکرد، طبل بزرگ معمولاً بر ضرب‌های ۱ و ۳ (در ضربآهنگ ۴/۴) نواخته می‌شد. با اینکه این سبک از اجرای سازهای کوبه‌ای در ابتدا برای رژه‌های نظامی طراحی شده بود، رویکرد ساده‌ی آن موجب تولد موسیقی رگتایم گردید.

اجزای ساز درامز

جنس ساز درامز

جنس چوب های درامز چوب گردوی آمریکایی: چوبی مقاوم با خاصیت ارتجاعی بالا است. چوب افرا: چوبی تقریبا سبک است که در کنسرت های جز و اجرای سمفونیک کاربرد دارد. چوب بلوط: چوبی با مقاومت بالا است که توسط کمپانی pro mark در سال ۱۹۵۷ عرضه شد. جنس سنج ها از الیاژهای فلزی و یا برنج میباشد. طبل ها از فلز و پوست بوده و ساختار خود درامز نیز از فلز و پلاستیک میباشد.

نحوه ی نواختن ساز درامز

در نوازندگی ساز درامز یکی از اصلی ترین نکات نحوه نشستن پشت ساز و گرفتن چوب ها برای نواختن صحیح است. ارتفاع صندلی بسیار مهم است چراکه مستقیما” به موضوع استقامت و تسلط روی پدال ها مربوط است،  ارتفاع صندلی را طوری تنظیم کنید که وقتی پاهایتان روی پدال هاست، زاویه زانوهایتان بین ۹۰ تا ۱۱۰ درجه باشد.

 

نحوه نواختن ساز درامز

سبک های آموزشی ساز درامز

سبک کلاسیک

موسیقی کلاسیک اصطلاحی کلی است که به موسیقی هنری اروپا اطلاق می شود.آغاز موسیقی کلاسیک را از حدود سال ۵۰۰ میلادی نسبت می دهند.البته این نکته را در نظر داشته باشید که موسیقی کلاسیک و دوره کلاسیک دو مفهوم متفاوت هستند که اولی به سبک موسیقی و دومی به دوره تاریخی موسیقی اشاره می کند.

سبک جاز

موسیقی جاز که در ایران با نام جَز هم معروف است، یکی از مشخص ترین و معروفترین سبک های موسیقی در دنیا میباشد. بنیاد کلّی در این سبک از موسیقی، بداهه نوازی میباشد به صورتی که نوازندگان این سبک با استفاده از یک ریتم معلوم، در یک زمان هرچه را که به ذهنشان می رسد را در ساز خود پیاده میکنند و نوازندگان دیگر هم به دنباله ی آنان همین مسیر را ادامه میدهند.

سبک راک

نوازندگی درامز در سبک راک را نمی توان فقط و فقط به عنوان پایه نوازندگی برای این ساز در نظر گرفت بلکه این خود یک هنر است. معمولاً برای شروع به مبتدیان این ساز سبک راک را آموزش می دهند و بر همین اساس این سبک به اشتباه، سبکی فقط برای مبتدیان در نظر گرفته می شود. اگربرای ماهر شدن در این سبک وقت بگذارید، خواهید دید که چقدر می تواند چالش برانگیز باشد.

سبک کانتری

موسیقی کانتری که به عنوان موسیقی وسترن نیز شناخته میشود، سبکی از موسیقی محبوب آمریکا در قرن بیستم (دهه‌ی ۱۹۲۰ میلادی) است که در میان سفیدپوستان مناطق روستایی جنوب و غرب آمریکا شروع شد.

سبک بلوز

بلوز یکی از سبکهای سازی و آوازی می باشد که ریشه در اجتماعات آفریقایی و آمریکایی در ایالات متحده دارد.blues در زبان انگلیسی به معنای غم نیز می باشد و علت نامگذاری آن نیز به دلیل غمگین بودن و همچنین اجرای شکوه آمیز این نوع موسیقی می باشد. منشا اصلی این سبک موسیقی به ترانه خوانی کارگران سیاه پوست و مراسم های مذهبی در آفریقا برمی گردد که همگی آنها از نواحی غربی قاره آفریقا شروع شد و گسترش یافت.

نکات آموزشی ساز درامز

ساز درامز یکی از پیچیده ترین و عجیب ترین ساز های جهان است زیرا که با این ساز توانایی و قدرت اجرایی بالایی دارید. در این ساز نوارنده باید دو دست و دو پای خود را برای این ساز استتفاده کند. این ساز یکی از مهم ترین سازها در ارکسترهای گوناگون است. به همین جهت اگر این ساز را از گروه و ارکسترها در سبک های مختلف حذف کنیم یکی از پایه های اصلی را از دست داده ایم.

نوازندگانی که علاقمند به نواختن این ساز هستند باید توجه داشته باشند که فضای کافی و محیط مناسب را در اختیار داشته باشید زیرا صدای این ساز رسا و بلند است و به دلیل کوبه ای بودن آن نیاز به فضایی دارد که بتوان به راحتی درآن تمرین کرد و مزاحم دیگران نشد.

نکات خرید ساز درامز

نکات خرید ساز درامز

انتخاب سبکی را دوست دارید

وابسته به سبکی که علاقمند به نواختن آن هستید، درامز متناسب با آ سبک را باید تهیه نمایید که در صدادهی کمی متفاوت از یکدیگرند.
نکات خرید درامز

درامز آکوستیک یا الکتریک

ساز درامز دو گروه مختلف را شامل میشد: ۱.درامز آکوستیک ۲.درامز الکتریک، که بسته به علاقه خود باید یکی از این گروه ها را انتخاب نمایید که دارای ویژگیهای خاص خود میباشند.
نکات خرید ساز درامز

نوع چوب استفاده شده

در سازهای درامز آکوستیک چوب در صدادهی ساز بسیار تاثیر دارد، از این رو انتخاب ساز با چوب مناسب و صدادهی مورد علاقه بسیار مهم است.

نوازندگان مطرح ساز درامز

جین کروپا

جینجر بیکر

جف پورکارو

نیل پرت

اگر عکس و نام دیگر هنرمندان و اساتید در این صفحه نیامده، دلیل بر کم اهمیت بودن فعالیت ها و ارزش هنری آن ها نخواهد بود. پیشاپیش به علت محدودیت در معرفی همه ی اساتید نهایت امتنان و پوزش خود را اعلام میداریم