تهران، مرزداران، خیابان پاس فرهنگیان، پلاک 11
تهران، خ مرزداران، خ پاس فرهنگیان، پلاک 11
88277298 - 021 |09123833892
ساز غیر ایرانی

داربوکا

فهرست مطالب

ساز داربوکا

داربوکا یکی دیگر از سازهای کوبه ای محبوب در منطقه آسیای میانه میباشد. نامهای عمیانه دیگر این ساز تمپو عربی و ضرب میباشد. شکل این ساز حالت خمره ای دارد ور در جنسهای آلمینیومی، فایبر گلس، سفالی و پلاستیکی موجود میباشد. قدیم الایام روی بدنه داربوکا پوست میکشیدند ولی اخیرا بیشتر داربوکاها به جای پوست روی آنها طلق میکشند که همین امر باعث شده است صدای بلندتری را ایجاد کنند و مشکل کوک در کردن تا حد بسیار زیادی حل شود.

این ساز در کشورهای عربی و ترکیه بسیار محبوب میباشد و همیشه در ارکسترهای مطح آنها دیده میشود.

صدای داربوکا بسیار طرب انگیز است به خاطر همین در هنگام تکنوازی این ساز خواه نا خواه شانه هایتان به حرکت در می آید. اگر انسان اجتماعی و شادی هستید و در جمع های دوستانه میخواهید خودی نشان دهید و باعث رقص و شادی آنها شوید قطعا این ساز انتخاب بی نظیری است.

قابل توجه میباشد که داربوکا در جنوب کشورمان نیز محبوبیت فراوانی دارد.

رنج قیمت ساز : از ۳۰۰.۰۰۰ تومان به بالا

ساز داربوکا

تاریخچه ساز داربوکا

ریشه‌ی واژه عربی مصری «داربوکا» احتمالا به واژه «دَرَبَ» به معنی ضربه زدن بر می‌گردد. این ساز از هزاران سال پیش در فرهنگ‌های منطقه‌ی بین‌النهرین و مصر باستان استفاده می‌شده است. شواهدی مربوط به وجود گابلت درام‌ها از حدود ۱۱۰۰ پیش از میلاد مسیح در مناطق بابل و سومر باستان به دست آمده است. در برخی مناطق آسیایی، داربوکاهایی در اندازه‌ی بزرگ دیده می‌شود که هنگام نواختن روی زمین گذاشته می‌شوند و در مراسم مذهبی در معابد استفاده می‌شوند.

اجزای ساز داربوکا

جنس ساز داربوکا

جنس بدنه این ساز کوبه ای معمولا از فولاد است. البته گاهی برای ساخت و آموزش ساز داربوکا از سفال نیز استفاده می شود. جنس پوست معمولا در ساز تمپو عرب با بدنه فولاد پوست مصنوعی می باشد.از پوست طبیعی برای مدل بدنه سفالی استفاده می شود.البته مدل با بدنه پلاستیکی و پوست مصنوعی برای افراد مبتدی نیز در بازار فروش ادوات موسیقی پیدا می شود. این قبیل ساز ها برای شروع و کسب مهارت در نوازندگی می تواند گزینه مناسبی باشد. چرا که از نظر قیمت از نمونه های فلزی و سفالی پایین تر است.

سبک های آموزشی ساز داربوکا

سبک عربی

سبک ترکی

سبک مصری

سبک خاورمیانه

نکات آموزشی ساز داربوکا

سبک نوازندگی و صدایی که می‌خواهید با داربوکا تولید کنید را پیش از شروع یادگیری آن تعیین کنید. برای مثال، داربوکای ترکی به دلیل طراحی خاص لبه‌هایش، با بشکن و نوک انگشتان نواخته می‌شود؛ در حالی که داربوکای عربی معمولاً با حرکات سریع انگشتان نواخته می‌شود. در حالی که این دو ساز از یک خانواده هستند، تفاوت‌هایی جزئی میان آنها وجود دارد که آنها را به دو ساز مختلف تبدیل می‌کند. شما می‌توانید با توجه به هدف خود از نوازندگی و سلیقه موسیقی خود، گزینه مناسب را انتخاب کنید.

نکات خرید ساز داربوکا

نکات خرید ساز داربوکا

انتخاب سبک نوازندگی

مهم ترین و ابتدایی ترین گام برای تهیه این ساز انتخاب سبک نوازندگی است، زیرا ساز دارکوبا انواع مختلفی از جنس را شامل میشود که با توجه به سبک نوازندگی باید سازی مناسب را تهیه کرد.
نکات خرید داربوکا

پوست ساز

پوست ساز داربوکا به صورت طبیعی و غیر طبیعی بر روی ساز تعبیه میشود که با توجه به جنس آن صدادهی متفاوت است و به همین جهت در انتخاب و خرید ساز باید به این نکته مهم توجه داشت و سازی با صدادهی متناسب با علاقه خود انتخاب کرد.
نکات خرید ساز داربوکا

بدنه ساز

بدنه نیز از جنس های مختلفی مانند آهن،سفال و پلاستیک فشرده ساخته میشود که در رنگ صوتی و صدادهی تاثیر گذار است و هنگام خرید باید به این نکته نیز توجه داشت

نوازندگان مطرح ساز داربوکا

احمد ییلدیریم

راکوی دانزیگر

حسام رمزی

رونی بارک

اگر عکس و نام دیگر هنرمندان و اساتید در این صفحه نیامده، دلیل بر کم اهمیت بودن فعالیت ها و ارزش هنری آن ها نخواهد بود. پیشاپیش به علت محدودیت در معرفی همه ی اساتید نهایت امتنان و پوزش خود را اعلام میداریم