ترومپت سازی با صدای گرم است که اگر به تاریخچه آن نگاهی بیندازیم بیشتر در مصارف جنگی کاربرد داشته است.
ترومپت به فرانسوی ( trompette )، به انگلیسی ( ( trumpet از سازهای بادی برنجی است که در محدودهٔ سوپرانو ، زیرترین صدا را در بین سازهای بادی برنجی میتواند تولید کند.
ترومپت یک ساز انتقالی است و ظاهری شبیه ساز کورنت دارد. فرق آن با کورنت در لولهٔ آن است که در بیشتر طول خود، قطری یکسان دارد. ولی در کورنت از قسمت دهانی تا انتهای ساز به تدریج لوله گشاد میشود که همین امر موجب گرمتر شدن صدای کورنت نسبت به ترومپت شده است.
ترومپت در انواع موسیقیها، مانند موسیقی کلاسیک ؛ موسیقی جاز و موسیقی پاپ کاربرد دارد.
لوله ترومپت به صورت مخروطی ویژهاست که به دهانهای ناقوسی منتهی میشود لوله این ساز تا سده ۱۵ به شکل مستقیم ساخته میشده و از آن به بعد به شکل منحنی ساخته میشود.
بر روی لوله سه دکمه مشاهده میشود که اولی باعث ازدیاد طول لوله برای بدست آوردن یک پرده بم میشود، فشار دکمه دوم صوت را نیم پرده و فشار دکمه سوم یک پرده و نیم پایین میآورد.
رنج قیمت ساز ترومپت: از ۱۲۰.۰۰۰ تومان به بالا
ترومپت قدمتی دیرینه، نزدیک به ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد دارد که در میان سپاهیان روم رواج داشته است. ترومپتهای ابتدایی را از چوب خیزران و شاخ حیوانات میساختند و در شکارگاهها و جنگها از این ساز استفاده میکردند. با گذشت زمان یونانیان ترومپت فلزی را ساختند و بعدها در اروپا فردی به نام دنر نخستین ترومپت فلزی را ساخت. از قرن ۷ تا ۱۳ میلادی انواع ترومپتهای استخوانی خاصره و صدف دریایی که به صورت ترومپت بلند نواخته میشدند، ساخته شد. نوعی دیگر از ترومپتها مسی و نقرهای در مصر باستان برای امور نظامی و رژهها استفاده میکردند. همچنین از دوران صفویه در ایران و ترکیه ترومپت رواج داشته است.
ترومپت دارای بیش از هفتاد قسمت کوچک و بزرگ است که بر روی هم سوار می شوند و این به نوع ترومپت و شرکت سازنده آن بستگی دارد. جنس آن از الیاژ برنج است لازم به ذکر است که لوله اصلی که از جنس برنج است و دو بار خم شده است.
در ساخت برخی از اجزای ترومپت از مواد دیگری نیز استفاده می شود، از جمله استیل و چوب پنبه در دریچه های تخلیه آب، نیکل، نمد و صدف مروارید در کلید و پیستون ها.
در گام اول گذاشتن لب ها بر قسمت مخصوص میباشد، لبها نباید خشک باشند. تا جایی که امکان دارد نباید هیچ فشاری به لبها بیاید.
در مورد نحوه به دست گرفتن ساز ترومپت بسته به چپ دست یا راست دست بودن ساز را نگه داشته و انگشتان دست دیگر بر روی کلید ها قرار میگیرد. در مورد انگشت کوچک برخی معقدند که باید داخل حلقه باشد و برخی میگویند بهتر است روی حلقه باشد. نوازنده بهتر است از ابتدا به یکی از این دو حالت که برایش راحتر است عادت کند.
ساز ترومپت به دلیل شباهاتی که از نظر ظاهری با ساز شیپور دارد، گاهی اوقات اشتباها با این نام نیز شناخته میشود که کاملا نادرست است زیرا شیپور سازی متفاوت است و اصل حضور ان در دوره های مختلف تاریخی برای اطلاع رسانی و هشدار بوده است. درحال حاضر اساتید زیادی در ایران این ساز را تدریس نمیکنند و از همین رو ممکن است هنگام پیدا کردن استاد با چالش هایی رو به رو باشید ولیکن اگر قصد یادگیری مویسیقی کلاسیک به صورت تخصصی و آکادمیک را دارید، این ساز میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.
این ساز به دلیل صدای تیزی که دارد بهتر از در محییط آکوستیک و با سوردین (صدا خفه کن) تمرین شود و به همین جهت به این نکته نیز توجه داشته باشید که آیا برای تمرین این ساز مکان مناسبی را در اختیار دارید یا خیر.
انتخاب نوع ساز
جنس ساز
وسایل جانبی
اگر عکس و نام دیگر هنرمندان و اساتید در این صفحه نیامده، دلیل بر کم اهمیت بودن فعالیت ها و ارزش هنری آن ها نخواهد بود. پیشاپیش به علت محدودیت در معرفی همه ی اساتید نهایت امتنان و پوزش خود را اعلام میداریم